Veranderingen in het leven na CVA

Omdat ik deze pagina onder andere gemaakt hebt om inzicht te verschaffen over wat er allemaal verandert, of kan veranderen na het doormaken van een CVA, wil ik hier toch eens wat aparte hoofdstukken aan gaan wijden. Overigens zien we na bv hersentumoren, of ongevallen met een val op het hoofd vaak dezelfde blijvende beperkingen. Het is allemaal zeer afhankelijk van de plek die beschadigd is. Voor zover ik dat weet en kan benoemen zal ik aangeven welke plek in de hersenen verantwoordelijk is voor de restverschijnselen. ( Klik hier voor uitgebreide informatie via officiële kanalen )

Hier moet wel de kanttekening bij gemaakt worden dat ik voornamelijk over mijn eigen ervaringen kan spreken. Zo heb ik géén blijvende uitval in mijn lichaam, dus over verlammingen kan ik niet spreken. Hetgeen waar ik wél over kan spreken en wat mijn al dan niet blijvende beperkingen zijn of waren, ga ik apart benoemen en bespreken. Naast de lichamelijke verschijnselen krijgen we ook te maken met praktische veranderen zoals het omgaan met (verlies van) werk of de gezinssituatie. Er zijn vaak zoveel veranderingen die men zich niet kan voorstellen als men het niet zelf heeft meegemaakt. Vandaar dat ik zoveel mogelijk aan bod laat komen, althans.. dat is mijn bedoeling. Mocht ik iets missen of over het hoofd zien, laat het me gerust weten via het 'gastenboek' 

 Klik op de pijltjes >> naast deze blog om elk onderwerp apart te kunnen bekijken. Voor het gemak zijn ze op alfabetische volgorde geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb